Glaszetten

In combinatie met het uitvoeren van schilderwerk, verzorgen wij ook voor u glaswerkzaamheden. Dit voornamelijk om uw woning te verduurzamen middels het plaatsen van HR isolatieglas of tegenwoordig verkrijgbaar triple glas. 

Dubbel glas, HR++ glas en triple glas;

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of standaard isolatieglas. De warmte blijft in huis en je energierekening gaat omlaag. Wil je glas vervangen? Kies dan voor HR++ of triple glas.

Met HR++ of triple glas woon je comfortabeler: je hebt geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van het raam. Ook fijn: je hoort veel minder geluid van buiten. En je helpt het klimaat, want je verbruikt minder energie en veroorzaakt dus minder CO2! Als je in een gemiddelde tussenwoning met alleen enkel glas (20 m2) alle ruiten vervangt door HR++ glas, geef je zo’n 300 euro per jaar minder uit aan je energierekening. Met HR++ glas bedoelt Milieu Centraal HR++ dubbel glas met 2 isolatielagen. Triple glas heeft 3 isolatielagen en wordt ook wel HR++ triple glas, HR+++ glas, drievoudig glas of driedubbel glas genoemd

Tips voor HR++ glas en triple glas

  1. Ga je kozijnen vervangen, kies dan meteen voor triple glas . Dat is iets duurder dan kozijnen met HR++ glas, maar je hebt nog meer comfort en het bespaart ook meer.
  2. Enkel glas is niet meer van deze tijd. Voor het klimaat en jouw woonplezier is het goed om dit overal in huis te vervangen door triple glas of HR++ glas, ook als je kozijnen nog goed zijn.
  3. Heb je gewoon dubbelglas in je woonkamer en keuken? Voor je woongenot en het milieu is het de moeite waard om dit te vervangen door HR++ glas of triple glas.
  4. Ventileren is belangrijk. Laat ventilatieroosters in je ramen plaatsen of zorg voor klepraampjes (met inbraakbeveiliging) die je open kunt zetten. In ruimtes die je vaak verwarmt is een ventilatie-unit die de warmte terugwint handig.
  5. Op Energiesubsidiewijzer vind je een compleet overzicht van subsidies en leningen om je huis energiezuinig te maken.

Alle glassoorten vergeleken

Er zijn inmiddels een heleboel soorten isolatieglas. De isolatiewaarde van al deze glassoorten verschilt. In de tabel vind hieronder je een overzicht. De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in een U-waarde: hoe lager de U-waarde, hoe beter het glas isoleert. Triple glas heeft de laagste U-waarde (0,5 – 0,9).

Soort glas (U-waarde)

Je bespaart jaarlijks aan gas per m2 raam

triple glas (0,5 – 0,9) in nieuw kozijn*

30 m3

triple glas (0,5 – 0,9) in bestaand kozijn**

25 m3

HR++ glas (1,0 – 1,2)

23 m3

HR+ (1,3 – 1,6)

21 m3

HR (1,7 – 2,0)

16 m3

Voorzetraam met coating (1,8)

16 m3

Dubbel glas (2,7)

13 m3

Voorzetraam zonder coating (2,7)

13 m3

Enkel glas (5,8)

*Isolerend kozijn (U-waarde 1,3 of lager)
**Standaard kozijn (U-waarde 2,4)